26 Mart 2013 Salı

WordPress Yazı Sabitleme

Eğer bir WordPress kullanıcısı iseniz “yazı sabitleme” kullanabileceğiniz güzel ve faydalı özelliklerden bir tanesi olabilir. Normalde (Temaya göre değişiklik gösterebilir.) sitenizde yayınladığınız yazılar yeniden eskiye doğru ana sayfada sıralanır. Ama bu özellik sayesinde bazı yazıları devamlı olarak veya belli bir süreliğine ana sayfada en başa sabitleyebilirsiniz.
Bir yazıyı sabitlediğiniz zaman, ana sayfada sıralanan yazılar arasında en üste çıkar. Eğer sabit olarak belirlediğiniz birden fazla yazı varsa. Aralarında da daha yeni tarihli olan önde bulunur. Bir yazıyı yayınlamadan önce veya yazının düzenleme ekranında sabit olarak belirlemek için sağ kısımda bulunan “Yayınla” isimli menüdeki “Görünürlük:” ayarının yanında bulunan Düzenle linkine basıyoruz. Resimdeki gibi açılan bölümde “Bu yazıyı ana sayfada sabitle” seçeneğini işaretliyor ve Tamam butonu ile yaptığımız bu ayarı kaydediyoruz.
Daha önce yayınladığınız bir yazı için sabitleme ayarının pratik bir yolu daha var. Admin panelimizden “Tüm yazılar” bölümünde hangi yazıyı sabitlemek istiyorsak eğer o yazının üzerine gelerek “Hızlı düzenle” ile aşağıda resimdeki gibi düzenleme kısmını açıyoruz. Burada sağ kısımda bulunan “Bu yazıyı sabit yap” seçeneğini işaretleyip güncellememiz yeterli olacaktır.




0 yorum:

Yorum Gönder