26 Mart 2013 Salı

Etiket Sisteminin Kategori Benzer Kullanımı



u yazımızda blog yazarlarına, sitelerine makale yazanlara oldukça yararlı olabilecek bir öneride bulunacağız. Bu önerimiz dahilinde etiket sistemini kategori benzeri kullanacağız ve okurlarımızın aradıklarını daha rahat bulabilmelerini, sitede daha fazla zaman geçirebilmelerini sağlayacağız.
Örneğin bir spor sitemiz var. Futbol, voleybol, basketbol, hentbol gibi ana başlıklar altında devamlı yazılar yayınlıyoruz. Şimdi gündemimizde 2014 dünya kupası var. Bu konuda sıkça yazılar yayınlıyoruz, gelişmeleri yorumluyor, haber yapıyoruz. Peki bu yazılarımızın diğer yazılarla karışmasını engellemek istiyoruz, fakat her konu için bir kategori başlığında yazıları toplasak bu sefer de kategori çoğunluğu karışıklığa neden olacak. İşte bizim önereceğimiz burada kategori yerine etiket sistemini de kullanabilirsiniz.
Aynı örnekten devam edelim. 2014 Dünya Kupası, grup elemeleriyle başlamak üzere sürekli devam edecek uzun bir süreç. Bu süreçte devamlı farklı konularda yazılarımız da gelecek. İşte 2014 Dünya Kupası ile ilgili tüm yazılarımıza sabit bir etiket belirliyor ve bu konudaki tüm yazılarımızı bu etiket altına topluyoruz. Böylelikle örneğin bu belirlediğimiz etiketimize ait linki sosyal medyada paylaşarak 2014 Dünya Kupasına ait tüm yazılarınızı okuyucuların bir yerde bulabilmesini sağlayabiliriz. Ayrıca bu konudaki her bir yazımızın altından da bu etiketin linkini açıkça belirterek aynı şekilde Google’dan bu konuyu arayarak gelen kişileri aynı konudaki diğer yazılarınıza daha rahat yönlendirebilir ve sitenizde daha fazla zaman geçirmelerini sağlayabilirsiniz.
2014 Dünya Kupası şu aralar oldukça popüler olduğu için böyle bir örnek verdik, fakat sizler her türlü konu için bu sistemi güzel bir şekilde uygulayabilirsiniz. Örneğin Eurovision zamanına yakın Eurovision’la ilgili tüm haberleri, şarkıları, bilgileri “Eurovision 2013″ gibi bir etiket altında toplayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder