26 Mart 2013 Salı

Youtube’da 1 Milyar Aylık Kullanıcı!

youtube


nternetin en popüler ağları arasında yer alan Youtube, resmi blogspot blogu aracılığı ile yaptığı duyuru ile aylık 1 milyar ziyaretçi sayısını geçtiğini açıkladı. 2012′nin son aylarında 1 milyar kullanıcıyı geçen Facebook’tan sonra bu başarıyı elde eden bir diğer sosyal ağ olma başarısını elde eden Youtube, Dünya çapında internet kullanıcılarının büyük bir kısmının sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden bir tanesi.
2005 yılının başlarında kurulan YouTube 2006′nın sonlarına doğru ise Google tarafından satın alındı. Google o zamandan ileri görüşlülüğünü kullanarak belki de gelmiş geçmiş en doğru yatırımını gerçekleştirdi. Geçen 8 yıl boyunca sürekli ziyaretçi sayısını katlayarak büyüyen YouTube şu anda internetin devleri arasında diyebiliriz.
YouTube gün geçtikçe büyümesine devam ediyor. İlk başlarda video boyutlarını küçük olarak barındıran web sitesinde son yıllarda 720p ve 1080p çözünürlükteki videolara da sık sık rastlanıyor. Ayrıca videoların 3D olarak yayınlanıp, gözlükler aracılığı ile 3 boyulu izlenilmesine de olanak sağlanabiliyor. Youtube çalışmalarını bunlarla sınırlı bırakmayıp canlı olarak yayın yapmaya da izin veren özelliği ile dikkat çekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder