25 Mart 2013 Pazartesi

Yeni Google Güncellesi Zebra Geliyor



Google Zebra güncellemesi (Algoritması) geliyor
Google, isimlerini siyah beyaz hayvanlardan alan Google update yada Google Algoritmalarından yenisini heran açıklayabilir. Yabancı kaynaklardan derlediğim haberlere göre bu çok yakında olacak gibi duruyor. Sadece ismi konusunda tartışmalar var. Google Zebra yada Katil balina anlamına gelen Google Orca yada Google Lemur.

Google Zebra ne getirir Google Zebra nedir?
Google, Panda ve ardından devreye soktuğu Penguin güncellemeleri ile kopya içerik kullanan, spam web sitelerini arama sonuçlarında daha gerilere göndererek cezalandırma ve daha iyi kullanıcı deneyimi ve daha eşleşen arama sorguları ile kaliteli içerikli siteleri ön plana çıkarmayı amaçlamıştı. Ne kadarını başardı bilinmez ama sıralamalarda önemli değişiklikler olduğu kesin. O yüzden Google ne zaman yeni bir algoritma çıkaracak herkes merakla bekler oldu.

Yeni Google Algoritması Google Zebra Mı?

Panda ve Penguin algoritmaları hep arama sonuçları üzerinde durdu.Google Zebranın da sosyal medya üzerinde durması bekleniyor. Tabiki tüm bunlar şuanda söylentiden öteye gidemiyor.

Anahtar kelime ile retweets arasında ki bağlantılar.
Ani Facebook güncelleştirmeleri ve trafiği.
Google Plus ve spam bağlantılar.
Pinterest ve diğer sosyal medya üzerindeki etkiler.
Sosyal medya etkileşiminin siteler ve tarfik üzerindeki etkisi kuşkusuz çok büyük, ancak Google bu durumun neresinde ve ne yapmak istiyor şuanda belli değil ancak mantıklı düşünüldüğünde bu durum olursa da şaşırmamak lazım.

Bu durumda Sosyal medya ve Web’de kendisini gözden geçirmeye gerek duyabilir.

Not: Yeni algoritma geleceği konusu herkesin diline dolanmaya başladı yabancı kaynaklardan elde edilen veriler sitelerin gerilemesinide işin içine katılırsa doğrular gibi.

Google Panda,Penguen ve Zebra gibi algoritmalar ile Black Hat Seo ve White Hat Seo'nun önemini vurgulamakta,birkaç arkadaş sorabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder