15 Mart 2014 Cumartesi

Hashtag Ve Seo Arasındaki İlişki

Bugün sizler için hashtag kullanımının seo için faydalarını araştırmış bulunmaktayım. Öncelikle  hashtag nedir? Ondan bahsedecek olursak hashtag, İnsanlarla etkileşimde bulunmak için kullanabileceğiniz Twitter’ın, en önemli özelliği  hashtag oluşturmaktır. Peki hashtag nedir, nasıl yapılır?
Hashtag adı verilen “#” işaret; daha kolay aranmasını sağlamak için belirli bir konudan bahseden bir tweeti etiketlemek anlamına gelir. Yani bir konu hakkında konuşmayı kolaylaştırmak için kullanılır. Hashtag oluşturduğunuz da bütün kullanıcılar o konu hakkında fikirlerini belirtebilir. Peki bundan site sahiplerinin kârı nedir? Tabi tarafsız yaklaşacak olursanız. Gündeme damgasını vurmuş ve herkes tarafından takip edilen bir olayın içinde kendi makalenizi veya sitenizi yayınlarsanız orada bulunan çoğu kişi sitenizi ziyaret eder ve bu sizin için olumlu bir trafik olur ve alexa değerlerinizde ciddi bir düşüş görürsünüz. Bir web sitesi sahibi daha ne ister ki?
Herhangi bir konu üzerine ilgilenen kullanıcıların o konu üzerine twitter da yaptığı aramalarda kolaylık sağlayan bir araç olarak nitelendirilen hashtag yeni yeni bir sosyal medya pazarlama aracı olarak boy göstermeye başladı. Twitter’ı bir keşif aracı olarak, adeta sosyal arama motoru gibi kullanan çok kişi var.
Twitter’da hakkında atılan tweetleri merak ettiğiniz bir kelimeyi arattığınızda karşınıza birçok paylaşım çıkıyor, aslında bu bile Twitter’da hashtaglerin neden kullanılması gerektiğinin kanıtı.
Hashtag içeren tweetinizi gören birisi bunu retweetleyebilir, böylece yayılım ve etkileşim süreci başlar. Audi de bunu çok iyi biliyor olacak ki, Audi’nin ön farlarının ne kadar güçlü olduğuna vurgu yapan reklamlarındaki son kareyi, bir hashtag’e ayırdılar. Bu hashtag’in adı #SoLongVampires.
Audi  S7 marka modelini kullanıyor ve bu modelin farlarından çıkan ışığın gücüne dayanamayan vampirlerin bir bir imha olduğuna vurgu yapıyor.
Topsy’nin sonuçlarına göre çok kısa bir süre içinde #SoLongVampires kelimesini içeren 6.561 tweet atılmış, bu hiç de fena bir sonuç değil.
Yazıda geçen bazı bölümler güncelliğini yitirmiş olabilir. Dediğimiz gibi eski ve yeni olayları ayırt etmeksizin bilgilerimizi sizler ile paylaşmaya çalışıyoruz.

Kaynak Alicanaslan

0 yorum:

Yorum Gönder