2 Şubat 2014 Pazar

Fenerbahçe Eski Forvetini Geri Mi Alıyor?



Webo'nun 1 ay Emenike'nin de sakatlığı sebebiyle 2 maç daha kaçıracak olması Fenerbahçe yönetimini transfere itti. Listeye iki Süper Lig futbolcusu alındı.

Süper Lig'de zirvede yer alan Fenerbahçe, zorlu deplasman serisinin ilk maçında Eskişehirspor engeline takıldı. Ama daha önemlisi Emenike'den sonra bir diğer gol silahı Webo'yu da kaybetti. Elinde sadece forvet patentli Sow kalan sarı lacivertliler, hem yabancı kontenjanını zorlamayacak hem de maliyeti ile bütçede sıkıntıya yol açmayacak transfer yapmanın peşinde. Sivasspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarında olası puan kayıplarını ve önümüzdeki haftalarda yaşanabilecek sakatlık olasılıklarını ortadan kaldırmak için gece yarısı harekete geçen Fenerbahçe, iki ismi gündemine aldı.
 
Aziz Yıldırım devrede

Fenerbahçe'de lhedef hem yabancı kontenjanını etkilemeyecek hem de sakat oyuncular döndüğünde yedek kulübesine gitmeyi kabullenebilecek isimleri transfer etmek. Ayrıca ülke futbolunu bilen, kısa zamanda hatta belki de Sivasspor maçında sahaya çıkabilecek futbolcuları transfer etmek isteyen Fenerbahçe, Cenk Tosun için Gaziantepspor ile görüşmelere başlayacak. Transfer eksiği yüzünden şampiyonluğu kaybetmek istemeyen Aziz Yıldırım, gerekli girişimi bizzat yapacak. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Cenk Tosun için kırmızı siyahlı takımın kapısını çalacak olan sarı lacivertliler, hem yerli rotasyonu arttırmak hem de gelecekte de yararlanacağı bir futbolcuyu transfer etmek istiyor.

Sakatlar ve formsuzlara çare olacak

Normal şartlarda devre arasını transfersiz kapatmak isteyen Fenerbahçe, hem orta sahasındaki yaratıcılık zayıflığını hem de gol yollarındaki talihsiz sakatlıkları gördükten sonra düğmeye bastı. Emenike, Webo ve Alper Poruk'un sakatlığı, Cristian, Holmen ve Meireles'in de formsuz oluşu sarı lacivertlileri transfere iten etkenler oldu. Bu yüzden ilk hedef olarak Gaziantepsporlu Cenk Tosun listeye alındı. Eğer bu gece yarısına kadar Cenk ile ilgili bir gelişme yaşanmazsa Fenerbahçe'nin b planı da hazır.
 
Cenk olmazsa Nobre

Geçtiğimiz sezonun devre arasında da gündeme gelen ancak Semih Şentürk'ün Mersin İdman Yurdu'na gitmeyi kabul elmemesiyle Webo'nun gelişiyle sonuçlanan Nobre, yeniden gündeme gelecek. Yerli statüsünde oynamasının da avantajını kullanmak isteyen Fenerbahçe yönetimi, oyuncunun sezon sonuna kadar kiralanması veya 1,5 yıllığına kadrosya katılmasını talep edecek. Cenk Tosun transferi gerçekleşmezse Nobre için Kayserispor'lla görüşmeler başlayacak. İki oyuncu da Fenerbahçe'nin taktik düzeninde Webo ve Emenike'nin saha içi dizilişte oynadıkları yerlerde yer alabilecek futbolcular olduğundan, ilk hedefler olacaklar.

Fenerbahçe\'den transferde son dakika hamlesi - Futbol - Süper Lig

 
Eurosport

0 yorum:

Yorum Gönder