24 Ocak 2014 Cuma

Hangi Konularda Blog Yazmak Daha Çok Kazandırır?

Yıllardır konuşulan ve bu sektöre yeni adım atanların Google’a en fazla sorduğu sorulardan biri de “Hangi konularda blog yazmak daha fazla para kazandırır?” sorusudur. Aslında bana göre bugün bunun tek yanıtı var, ancak yine de bazıları işin içine birkaç konuyu daha dahil etmemiz gerektiğini söylüyor, haklı olabilirler ama yine de ifade ettikleri konu ya da konularda başarı sağlamak oldukça zor bir iş…

moda, moda blog

Kadınlar için bazı öneriler…
Bana bunu soruyorsunuz şu an ve ben de hemen cevaplıyorum. Eğer bu soruyu soran bir kadın ise, cevabım kesinlikle moda üzerine odaklan olacaktır. Kimsenin inkar edemeyeceği alanlardan biridir moda, en çok kazandıran ve en hızlı getirisi olan fazlasıyla çekici bir konu. 

Moda dedikten sonra, öyle hemen bodoslama yazıyı kapatıp “haydi, hemen bir moda blogu açayım, kısa sürede kazanayım…” havalarına girmeyin. Kolay ve getirisi yüksek, geri dönüşü de epey iyi dediysem, o kadar da kolay değil bu iş. Her işin kendine göre bir zorluğu var, değil mi? Şimdi, modayı öneriyorum size kadınlar, ama genel olarak moda dünyasını ele almanızdan yana değilim. “Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü?” başlıklı yazımda da belirttiğim gibi moda ana kategoriniz olsun, bu kategorinin hangi alt alanında yazarsanız yazın, mutlaka bir şeyler çıkacaktır ortaya. Örneğin alt konularınız; Ayakkabı modelleri, elbise modelleri, çanta modelleri, aksesuar, yaz modası, defileler, sokak modası falan olabilir. Bunlardan sadece biriyle uğraşmanız hem sizi yormayacak hem de kısa sürede oldukça etkileyici ve tatmin edici dönüşler alacaksınız.

Siz kadınlar için diğer bir önerim de güzellik olacak. Güzellik ana konumuz etrafında da; makyaj & bakım, cilt bakımı, cilt güzelliği, oje, ruj, makyaj malzemeleri gibi alt konuları toplayabiliriz. Bu alt konulara özel açılacak bir blog sayfası da iyi kötü bir şeyler elde etmenizi kısa süre içerisinde sağlayacaktır. 

Erkekler için bazı öneriler…
Şimdi işin önemli noktasına geldik gibi. Kadınlar bir şekilde gerçek anlamıyla blog kavramının hakkını veriyor gibiler, zaten şu ülkede adam akıllı birkaç blog varsa onlar da kadın bloglarıdır sanırım. Neyse, uzatmayalım.

Erkekler için de yine değişmez kuralımız olan, “kendini yeterli bulduğun konulara odaklan” sözümüz geçerli. Aslında genel olarak herkese moda, güzellik, alışveriş gibi konuları önereceğim ama erkekler bu işte biraz ya da epey kötüler. Genelde para kazanmaya odaklı olduğu için erkekler, mecazi anlamda moda blogu yazıyorlar, ziyaretçiye değil de Google’ın botlarına yazıyorlar kısaca. (Burayı daha iyi anlamak için “Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü?” başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.)

Sizler için de genel de teknoloji, otomotiv, internet gibi konuları önereceğim ama bunlarda da başarı sağlamak çok zor be kardeşim. Keşke sen de kadın olsaymışsın… Yine de öyle yabana atılacak konular değildir bunlar, bir tuttur gerisi yağ gibi geliyor da tutturabilirsen tabi.

Neyse, işin gırgırı bir yana; aslına bakarsanız genel olarak tek bir cümle etrafında odaklanabiliriz. Blog dünyasında en çok kazandıran konular kadınlara özgü olan ne varsa onlardır arkadaş, bunu inkâr edecek biri varsa çıksın karşıma. Kadın ürünlerine ayrılan bütçenin haddi hesabı yok; makyaj malzemelerinden tutun da kıyafetlerine kadar her türlü konuda sınırsız ve bitmek tükenmek bilmeyen bir tüketim çılgınlığıdır almış başını gidiyor, sonumuz hayrola!

0 yorum:

Yorum Gönder