27 Aralık 2013 Cuma

ÖLÜMSÜZLÜK İKSİRİ


Ölümsüzlük İksiri / Kırık Testi Serisi 7. Kitap, M. Fethullah GülenFethullah Gülen’in yeni kitabı, klasik din adamı uslubuyla seküler aydın uslubu arasında, her ikisinden de farklı ama her ikisiyle de ortak yönler taşıyan bir kitap. Kırık testi serisinin 7. kitabı olarak Gazeteciler ve Yazarlara Vakfı Yayınları arasından çıkan "Ölümsüzlük İksiri", ismindeki vaadkar çağrıyı ruhunda da taşıyor.

Bu kitap, insanı her defasında şaşırtan o derin doğallıkla, iradenin, aklın ve aşkın bir menkibe ya da efsane olmayıp hayatın tam içinde, yanı başımızda bize bu kadar yakın akışını duyabildiğiniz sayfalarla dolu. Cümlelerin ilk bakışta kendini ele vermeyen fakat okudukça insanı saran bir terkibi var. Öyle ki kitapta, ticaret ve feminizm, kabz ve bast, tevazu ya da evlad sahibi olma hırsı, hafıza zaafı ve adanmışlık gibi birbirinden farklı onlarca konunun hep aynı sarahat, nezaket, berraklık ve derin bir kavrayışla verilmesi okuyucuyu bu sehli mümteninin beslendiği gizli deryaları araştırmaya kışkırtıyor.

Çağdaş olanla geleneksel olanın savaşının ve çaresizliğinin sadece Türkiye’de değil bütün dünyada son iki yüzyıldır insanlığın ufkunu kararttığı bir dünyada "Ölümsüzlük İksiri", geçmiş ve bugünü birini diğerine kurban etmeden yorumlayan, hayatın her yönünü nazara alarak düşünen bir zihnin ve belki de bin yıllık tarihimizin son 150 yıllık çabayla birleşerek canlandığını, hayatlandığını örnekleyen bir yaşamın ürünü.


"Ölümsüzlük İksiri"nde okuyucu, dünyevilikle dolu sorularla gelmiş olsalar da insanlara cevap aramaktan yüksünmeyen, onları ayıplayıp aşağılamadan, her gelen için sabır ve tevazuyla çare arayan ruhların, hâlâ varolduğunu görmek güven ve bahtiyarlığını duyuyor.

Bu kitabın içinde dünyayı isteyenlere de, dünyadan bıkmış, varlığından usanmış olanlara da yer var...


0 yorum:

Yorum Gönder