27 Aralık 2013 Cuma

Metin2 Para Kasma Yolları (Taktikler)



metin2
Metin2 oynayanların birçoğu yang alarak oynamaya devam ediyorlar fakat online oyunlara para yatırılmasını tamamen saçma buluyorum. Aslında Metin2 para verilmeden de gayet güzel oynanabilecek bir oyundur. Bu yazımda sizlere Metin2'de nasıl kolay para kasılabileceğini anlatacağım. Bunu anlatırken birçok para kasma yolundan bahsedeceğim. Umarım yararlı olur.

Metin2 Para Kasma Yolları Nelerdir ?

Metin2'de para kasmak için birçok  yol vardır. Bunlardan en sık kullanılanları ticaret yaparak ve item basarak para kasma yollarıdır. Bunları ve bunların dışındaki para kasma yollarını başlıklar halinde anlatacağım.

TİCARET YAPARAK PARA KASMA YOLLARI

Ticaret yaparak para kazanmak için ucuza al, pahalıya sat şeklinde bir yol izlenir. Bunu herkes bilir fakat birçok kişi ne alıp satacağını, nelerden kazanacağını ve en çok nelerin kazandıracağını bilmez. Bu nedenle sizlere bir kaç ticaret yöntemini başlıklar halinde sıralayacağım.

Artı Basma İtemleri Satarak Para Kasma

Bildiğiniz üzere Metin2 oyununda silah, zırh, kalkan, kask vs. basmak için demirci sizden bazı itemler istiyor. Bunlara genel olarak artı basma itemleri diyoruz. Bu itemleri pazardan toplayarak fazla fazla biriktiriyoruz. Daha sonra bir kaç karakterle oyuna girip bu itemlerin hepsini pazara koyuyoruz ve satılmasını bekliyoruz.

Artı basma itemleri genelde çok aranan itemler olduğu için hızlı satılan itemlerdir. Bu yolla gün içinde oldukça iyi para kasabilirsiniz. Ticaret yaparak en rahat para kasma yollarından bir tanesi bu yoldur.

Takas Yaparak Para Kasma

Oyuncular genelde itemlerini satıp nakit parayla item almaya üşenirler ve bunu yapmak istemezler. Sizin işiniz ticaret yapmak olacağı için siz üşenmeyeceksiniz ve bu durumu kendi aleyhinize kullanacaksınız. Çok satılan ve güzel para eden bir itemi ucuza alıp, takas yoluyla satmaya çalışacaksınız. Nakit paraya da sattığınızı söyleyeceksiniz fakat nakit paraya satmayacaksınız.

Böylece gelen takas tekliflerinden en fazla kar edebileceğiniz teklifi seçip takas edeceksiniz. Bu şekilde aldığınız itemi piyasa fiyatının altında bir fiyata almış oluyorsunuz ve satarken piyasa fiyatının üzerine denk gelecek bir takas teklifiyle satıyorsunuz. Kısacası Metin2'de bu yolla para kasabilirseniz eğer çok fazla para kasacağınızdan emin olabilirsiniz.

Ucuza Alıp Pahalıya Satarak Para Kasma

Bu yöntemle çok güzel para kasabilmeniz için oldukça fazla sermayenizin olması gerekmektedir. Çünkü en çok para her zaman en pahalı itemlerde olur. Pahalı bir itemin fiyatını 50 M aşağıya çekerek alabilirsiniz ve 50 ile 70 M arasında bir farkla satabilirsiniz. Fakat ucuz bir itemde fiyat anca 3-5 M oynanmaktadır.

Bu yöntemi hemen hemen herkes bilir. Öncelikle pazar dolaşılır ve piyasa fiyatının altındaki itemler toplanır. Daha sonra toplanan bu itemler piyasa fiyatına ya da piyasa fiyatının biraz üstü bir fiyata koyularak satılır. Ucuza alıp pahalıya satma yoluyla en çok parayı sürekli level kasan ve pazar kurmadan satmaya çalışanlardan kazanırsınız.

Genelde bu insanlar için para fazla önemli olmadığı için pazar kurmazlar. Siz bunu anlayıp ona göre muamele yapabilirsiniz. Bunun dışında insanlara tek tek "Elindeki satılık mı ?" ya da "Üstündeki satılık mı ?" gibi sorular sorarak ucuz bir fiyattan alıp pahalı bir fiyata satabilirsiniz.

İTEM BASARAK PARA KASMA YOLLARI

İtem basarak para kasmak isteyenler risk alırlar fakat eğer bu işte başarılı olurlarsa ticaret yaparak para kasanlara göre kat kat fazla para kasarlar. İtem basarak para kasma yöntemlerini

Katta Düşen İtemleri Basarak Para Kasma

Katta düşen ve fazlasıyla para eden itemlerden bir taneside demir kasktır. Demir kaskları +5 olarak pazarda ucuza bulabiliyorsunuz. Bu demir kaskları ucuz fiyattan toplayarak basabilirsiniz. Bu itemi +7'ye kadar basması ucuza patlıyor fakat +7'den sonra değerli artı basma itemleri istiyor. Bu nedenle öncelikle +7 bir kasa demir kask basıyoruz.

Daha sonra bu demir kaskların hepsini birden +8'e deniyoruz. Büyük ihtimalle birçoğu +8 olacaktır. Asıl mesele bunları +9'a basmak oluyor.İsterseniz demir kaskları +8'de bırakarak satabilirsiniz fakat +9 demir kasklar hem çok fazla para ediyor hem de +8 demir kaska göre daha kolay satılıyor.

Not: Demir kask sadece bir örnekti. Demir kask kadar ya da daha fazla kazanabileceğinizi düşündüğünüz başka itemleri de basabilirsiniz.

Kule Yaparak Para Kasma

Öncelikle +6'da +7'de ya da +8'de ucuz olup bastıktan sonra para eden itemleri pazardan topluyoruz ve 40 level karakterlerle kule yapıyoruz. Kulede katları çıktıktan sonra bu itemleri basıyoruz. İtemin yükselme ihtimali olduğu gibi yok olma ihtimalide var fakat bu itemleri ucuza almış olacağınız için fazla zarar etmeyeceksiniz. Hatta bu itemlerden 2-3 tanesini yükseltince çok güzel para kaldırmış olacaksınız.

Kule yaparak fazlasıyla para kasmak için gün içinde zamanınızın birçoğunu buna ayırmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra kule yaparak fazla para kasmak için birden çok 40 level karakterinizin olması gerekiyor. Böylece gün içerisinde 1 adet item basacağınıza 2-3 adet item basabiliyorsunuz.

FARKLI PARA KASMA YOLLARI

Ruh Taşı Düşürerek Para Kasma

Yüksek level bir karakterle yüksek level metinleri keserek ruh taşı düşürebilirsiniz. Ruh taşları her zaman para eden ve pahalıya satılan taşlardır. Günlük 1-2 tane ruh taşı düşürerek ayda çok iyi para kasabilirsiniz.
Bu yöntem için sağlam bir karakterinizin olması şarttır.

Metin2 Taşı Kırarak Para Kasma

Metin2 taşlarını kırarak beceri kitabı ve taş düşürebilirsiniz. Daha sonra düşürdüğünüz güzel beceri kitaplarını ve taşları pazara koyarak satabilirsiniz.
Metin taşı kırarak para kasmanın en güzel yolu 30 level bir karakterle 2. köyde metin taşı kesmektir. Hem seri hem de +4 güzel taşlar çıkabilmektedir.

30 Level Silahları Düşürerek Para Kasma

2. Köyde yabani okçularda kasılarak dolunay düşürebilirsiniz ya da vadide mistik kesip kırmızı demir pala düşürebilirsiniz. Düşmesi biraz uzun sürer ve diğer para kasma yollarına göre fazla para kasamazsınız.
Bu yöntemle para kaldırabilmek için bot kullanmanız gerekmektedir. Böylece seri seri düşürüp satabilirsiniz.

Katta İtem Düşürerek Para Kasma

Kata çıkıp yaratıklardan düşürdüğünüz itemleri aşağıya indiğinizde satabilirsiniz. Bu yöntemle para kasmak için fazlasıyla kat biletinizin olması gerekmektedir. Ayrıca düşen yangları toplamazsanız pek fazla para kasamazsınız. Katta pot gitsede o potun parasını her türlü çıkartıyorsunuz. Eğer karakteriniz zihinsel ise daha rahat para kasabilirsiniz fakat yine sağlam bir karakterinizin olması gerekmektedir.

Artı Basma İtemi Düşürerek Para Kasma

Çölde ya da buna benzer yerlerde kasarak sürekli artı basma itemleri düşürebilir ve bu itemleri pazar kurarak rahatlıkla satabilirsiniz. Para kasmak için çok güzel bir yöntemdir fakat bu yöntem çok fazla uğraştırıcı olduğu için hem level hem de para kasmak istediğinizde bu yöntemi uygulamanız sizin açınızdan faydalı olur.
Unutmayın ki böyle bir oyunda artı basma itemlerini satmak çok kolaydır.

Boss Keserek Para Kasma

Dönüşüm becerinizi geliştirip dönüşüm küreleriyle boss kesebilir ve para kasabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece bossların yerlerini öğrenmek ve sürekli bu bossları aramaktır. Bosslardan düşürdüğünüz kutuları güzel paralara satabilir ya da kırdırabilirsiniz.
Bu yöntemi uygulayabilmeniz için yine karakterinizin sağlam olması gerekiyor fakat bunun yanı sıra dönüşüm becerinizi oldukça iyi geliştirmeniz gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder