10 Temmuz 2013 Çarşamba

Waze, Google’a Satıldı!




Türkiye’de ve tüm dünyada en çok kullanılan internet sitelerinden biri olan Google, sürekli bünyesine yeni siteleri katmaya devam ediyor. Son birkaç yıl içerisinde Facebook’un da büyük bir kitleye erişmesiyle Google ve Facebook arasında bir rekabet söz konusu olmaya başlamıştı. Yandex ve Bing gibi alternatif arama motorlarının da çeşitli alanlarda harekete geçmesi Google’ın daha fazla etkinlik düzenlemesine ve daha fazla yenilik sağlamasına sebep oldu.


Bu yeniliklerden bir tanesiyse Google’ın Waze’i satın alması oldu. Google uzun yıllardır çok bilinen ve tanınan bir internet sayfası ama hala büyümeye devam ediyor ve bünyesine sürekli yeni internet sayfaları katarak gücünü arttırıyor. Sosyal ağ, video paylaşımı, harita sistemi ve yazılım üzerine attığı çeşitli adımlarla Google, birçok alanda bir numaralı tercih sebebi oluyor.


Google’ın Waze için yaklaşık olarak 1,7 milyar dolar ödediği söylenirken bu rakamın Google için büyük bir geri dönüşü olacağı tahmin ediliyor. Trafik üzerine geliştirilmiş harita uygulamalarından biri olan Waze, gerçek zamanlı veri transferi sağlayarak trafiğin bilgi ağını oluşturuyor. Waze’in geliştiricileri görevlerine devam ediyor ama aynı zamanda Google Maps uygulaması Google tarafından Waze ile entegre hale getiriliyor.


Facebook, Yahoo ve Apple gibi birçok dev firmadan teklif alan ve 50 milyonun üzerinde büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Waze, zaten alanında başarılı bir uygulamaydı ancak Google’ın başarılı hizmetleri ve desteği ile sektörde muhtemelen lider konumunda olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder