23 Temmuz 2013 Salı

Ramazan’da Kullanabileceğiniz En İyi Uygulamalar

2013 Ramazan ayına başladığımız şu günlerde eminim ki ayı daha kolay geçirmenizi sağlayacak çözümler aramaya başlamışsınızdır. Aslında yazılım üreticileri de sizin bu arayışlarınızın farkında oldukları için neredeyse tüm cihaz platformlarında Ramazan ayına özel uygulamalar yayınlanıyor ve kullanıcıların hizmetine sunuluyor.
Eğer faydalanmak isterseniz sizler için değişik platformlarda hazırlanmış Ramazan ayında yükleyebileceğiniz en dikkat çeken uygulamaları listeledik. Bu mübarek ayda herkesin coşku içinde ibadetini tamamlamasını ve hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Ramazan Ayı Android İmsakiyeUygulamaları

Hilale Ramazan İmsakiyesi 2013
Hilale Ramazan İmsakiyesi 2013 İndir4.4 MB Android için İmsakiye Uygulaması

Bu uygulamanın en dikkat çeken yanlarından bir tanesi hem tüm ülkeler için Ramazan imsakiyesinibarındırması hem de kolay kullanımı ve sade tasarımı.

Ramazan İmsakiyesi 2013
Ramazan İmsakiyesi 2013 İndir629 KB Android için 2013 Yılı Ramazan İmsakiyesi

İçerisinde peygamberimizden hadisler barındıran ve iftar saatine tam olarak ne kadar zaman kaldığını gösteren bu uygulamada konum belirleme özellikleri ve diğer ezan saatleri de mevcut.

Ramazan 2013
Ramazan 2013 İndir10 MB Android için Ramazan İmsakiyesi Uygulaması

Eğer alarmı da bulunan bir Android Ramazan uygulaması arıyosanız tam aradığınız uygulama Ramazan 2013. İçerisinde çeşitli dualar ve Ramazan’a dair bilgiler de bulunan uygulamayı kullanabilirsiniz.

İmsakiye 2013
İmsakiye 2013 İndir5.2 MB iPhone ve iPad İçin 2013 Yılı İmsakiye Uygulaması

Hem alarm hem de her gün için toplu ezan vakitlerini barındıran bu imsakiye uygulaması tüm verilerini diyanetten almaktadır ve iftardan beş dakika önce size haber de verebilmektedir.
Ramazan Ayı iOS İmsakiye Uygulamaları

Ramazan İmsakiyesi 2013
Ramazan İmsakiyesi 2013 İndir5.6 MB iPhone ve iPad İçin 2013 Yılı Ramazan İmsakiyesi Uygulaması

Direkt olarak oruç açmanıza kalan vakti sizlere bulunduğunuz konuma göre verebilen bu iPhone uygulaması bir yandan tüm imsak vakitlerini görmenize olanak verirken alarm kurma gibi seçenekler de barındırıyor.

Ramazan İmsakiye 2013
Ramazan İmsakiye 2013 İndir1.6 MB iPhone ve iPad için Ramazan İmsakiyesi Uygulaması

Ramazan İmsakiye 2013 uygulaması bir yandan kendi bulunduğunuz konumu seçmenize izin veriyor ve aynı zamanda Ramazan’ın her gününe dair bir alıntı, ayet, özlü söz ya da hadis ile sizleri bilgilendiriyor. Maalesef uygulamada alarm kurma yok ancak iftara kalan vakiti görebiliyorsunuz.

Ramazan 2013
Ramazan 2013 İndir5.7 MB iPhone ve iPad için Ramazan İmsakiyesi Uygulaması

İçerisinde hem alarm hem de tüm günlerin imsakiye vakitleri yer alan uygulama hurmanın faydalarına dair bazı bilgiler de içeriyor ve iftara kalan süreyi size kronometresi sayesinde gösterebiliyor.

İmsakiye 2013
İmsakiye 2013 İndir4.1 MB Android için 2013 İmsakiyesi

Bu uygulama ise iOS işletim sistemli cihazlardaki en iyi Ramazan uygulamalarından bir tanesi. Zira hem sahurhem iftar için farklı alarmlar kurabiliyor, içerisine notlarınızı yazabiliyor ve iftar duası okumasını sağlayabiliyorsunuz. Pek çok kişinin işine yarayacaktır ve notlar özellikle yapacağınız yemekler ve iftara gidececeğiniz yerler konusunda size yardımcı olacaktır.
Ramazan Ayı Windows İmsakiye Uygulamaları

İftariye 2013
İftariye 2013 İndir31.28 KB İftariye Programı

Windows işletim sistemli bilgisayarınızın başındayken de iftar vakitlerinden haberdar olmak ve imsak zamanlarını görebilmek için kullanabileceğiniz İftariye uygulaması, iftar saati geldiğinde bilgisayarınızın kapanmasını da sağlayabiliyor.
Diğer Ramazan İçin Faydalı Uygulamalar

Ramazan
Ramazan İndir442 KB Android İçin Ramazan ve Oruç Bilgileri Uygulaması

Bu uygulamada Ramazan hakkında merak ettiğiniz her şeyi, tarihçeyi, bilgiyi, manileri ve Ramazan’ın önemini bulabilir ve bilgi edinebilirsiniz.

Ramazan ve Oruç
Ramazan ve Oruç İndir85 KB Android İçin Ramazan ve Oruç Bilgileri Uygulaması

Neden oruç tutulduğundan tutun da diğer semavi dinlerdeki oruçlara kadar her türlü oruca dair bilgi barındıran bu uygulama okumayı sevenlerin hoşuna gidecektir.

Ramazan Davulu
Ramazan Davulu İndir7.6 MB iPhone, iPod Touch ve iPad İçin Ramazan Davulu Uygulaması

Eğer arkadaşlarınızın yanındayken telefonunuzdan ramazan davulu çalmasını istiyorsanız bu uygulamayı kullanabilirsiniz.
Sizin de önermek istediğiniz farklı uygulamalar olursa bunları web sitemizin iletişim bölümünden her zaman bizlere iletebilirsiniz. Herkesin orucunun kabul olması duasıyla, hayırlı Ramazan’lar.

0 yorum:

Yorum Gönder