25 Mart 2013 Pazartesi

Sitenizi Dizayn Ederken..

website design, dizayn, site tasarımı, site dizayn

 Site tasarımları her zaman için en önemli kalite unsuru olmuştur. Nasıl bir site tasarımı daha uygun olur diye bir çok blog yazarı bir çok görüş öne sürmüştür. En çok konuşulan bilinen temaların kullanımıdır. Mesela bir çok wordpress teması var piyasada. Biliyorum şimdi diyorsunuz ki  wordpress tema bakımından çok iyi. Evet iyidir. Ama neden herkes aynı temayı kullanıyor buna anlam verebiliyor musunuz ? Çünkü tema konusunda çok beğenilen wordpress temaları daha sınırlı. Blogger temalarında ise daha çok seçenek bulunabileceğini düşünüyorum. Yani aslında wordpress'te yapılabilecekler daha standart halde kullanıcıya sunulan bir çok eklentinin kurulumu ile ilgilidir. Ama blogger da bir eklentiyi bir çok şekilde farklı uygulamalarla sitenize ekleyebilirsiniz.


                                         Hangi servisi kullanacağınız size kalmış !

Site Dizayn Edilirken Yapılması Gereken 6 Şey !

  1. Photoshop ve benzeri programları kullanabilmek size kaliteli bir görünüm kazandırır.
  2. Herkesin kullandığı, etrafta çok bulunan temaları editlemektense, daha az kullanılan temalar üzerinde çalışın.
  3. Siteyi dizayn ediyorsanız muhtemelen kendiniz yazmamışsınızdır. Site dizaynını ayarlarken herşeyden önce sade olmasına dikkat edin.
  4. Site renklerinizi düzenlerken kesinlikle renk uyumlarına dikkat edin. Uyumlu renkler kullanmak hem kullanıcının gözünü yormayacak hem de sade bir dizayn alanı oluşturacaktır.
  5. Sitenizin her simgesini (Devamını oku, aşağı in, yukarı çık)  kendinize göre yeniden dizayn edin. Birresim düzenleyici programı kullanın.
  6. Yazılarınız ön planda olsun. Sitenizde yazdığınız yazıların kullanıcının ilgisini çekmesi için en üst kısımda yazılarınız yer alsın.
  7. Sayfalara çok fazla içerik yüklemek daha az ziyarete neden olunur bu yüzden mümkün oldukça en az içerik ile ziyaretçinin en hızlı görüntüleyebileceği sayfalar oluşturulmak size katkı sağlar
  8. Sayfa içindeki resim ve grafikler en iyi şekilde optimize edilmeli ve uygun formatlar seçilmelidir.
  9. Bunların dışında web sitesini daha değerli kılacak İletişim, Sipariş ve benzeri formlar, Form Maillisi, Mail, Sayaç, Anket gibi eklentiler de daha yararlı olacaktır. Ayrıca DHTML, JavaScript gibi öğeler kullanılarak sayfalar daha da etkileşimli hale getirilebilir.
  10. Sonuç olarak toparlasak  Web Sitesi Tasarımı yaptırırken hızlı açılabilir olmasına , mümkünse yoğun flash animasyonlarının kullanılmamasına özen gösterilmeli. Sayfadan sayfaya ulaşım kolay olmalı, açık renk tonları kullanılmasına özen gösterilmeli. Kullanıcının istediği bilgiye en kısa zamanda ulaşabilmesi için gereken özen gösterilmelidir. Stede renk tonları, yazı karakterleri mutlaka bir bütün halinde olmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder