26 Mart 2013 Salı

Galatasaray-R.Madrid Eşleşmesini Marca Değerlendirdi


Röportaj: Alper Aslan

Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalarak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray, yarı final mücadelesi için Real Madrid ile eşleşti.

Biz de Real Madrid'i en iyi bilen isimlere dev eşleşmeyi sorduk. İspanya'nın en önemli gazetelerinden Marca, Galatasaray-Real Madrid eşleşmesini  değerlendirdi.

Real Madrid'e yakınlığı ile tanınan ve İspanyol ekibini en iyi analiz edebilen gazete Marca, son 8 için iki maçın değerlendirmesini  Alper Aslan'a yaptı.

Teknik analiz gözüyle ünlü scout Marcos Lopez ve İspanya Milli Takımı dahil olmak üzere Real Madrid'i çok yakından tanıyan Miguel Angel Lara, eşleşmenin şifrelerini çıkardı.

İspanya'nın Fransa ile oynayacağı maç için Paris'te olan Miguel Angel Lara, Galatasaray'ın 2000 yılından daha isimli futbolculara sahip olduğunu ancak o dönemdeki futbolundan çok uzak olduğunu belirtti.

KADRO DAHA GÜÇLÜ OYUN İSE 2000'LERİ ARATIYOR

Angel Lara sözlerine şöyle devam etti. ''Galatasaray ile daha önce oynanan maçlara baktığımızda, Real Madrid kadro zenginliği açısından bu yıl çok aşama kaydetmiş bir rakip görecek karşısında. Ancak Mourinho ve ekibinin sezon sonu veda edecek olma ihtimali bile Şampiyonlar Ligi kupasını kazanarak zengin kalkışı yapmasına engel olamaz. Bundan 6-7 sene önce oynanan karşılaşmaya Real Madrid favori olarak çıkmış ancak boyunun ölçüsünü almıştı.

TERİM'İN SÜRPRİZLERİNE HAZIR OLUN

Mourinho ise Fatih Terim'in kendisine çok büyük sürpriz yapabilecek bir teknik adam olduğunu çok iyi biliyor.  Kadro kalitesibi bir kenara bırakın, bu maç Real Madrid için kesinlikle çantada keklik değil. Son 8 takım arasına kalan takımların hepsinin kupayı kazanma şansları eşit. Ancak kağıt üzerinde bir değerlendirme yapılırsa Real Madrid elbette favori. 

Burak Yılmaz'in sezon sonunda La Liga'ya gelmemesi futbolumuz adına kayıp olabilir. Onun her ülkede futbol oynayabileceğine inanıyorum. Eğer maça kadar sakatlıklar yaşanmazsa Şampiyonlar Ligi'nin bu sezonki en iyi 2 futbolcusu karşı karşıya gelecek.''

BURAK YILMAZ VE RIERA!

Ünlü Scout Marcos Lopez ise karşılaşmayı hızlı hücumların getireceği gollerin aydınlatacağını belirtti. Lopez, galatasaray'ın Burak Yılmaz'ı Drogba ile birlikte iyi kullanması halinde goller bulabileceğini söyledi.

Lopez röportaja şöyle devam etti. '' Galatasaray bu sezon üst düzey milli takım oyuncularından kurulu. Avrupa çapında tanınan futbolcuları var. Ancak Birçok oyuncusu daha öne İspanya'da oynadı ve Real madrid'i gördüklerinde çekinmeyecek kadar tecrübeliler. Benim dikkatimi çeken ise eşleşme sonrasında izlediğim Galatasaray'ın, Di maria ve Ronaldo'ya nasıl çözüm bulacağı. Çünkü Faslı futbolcuları Amrabat ile Di maria veya Ronaldo eşleşmeleri hazin sonuçlarla bitebilir. Çünkü arkasında oynayan Riera, İspanya'da en iyi sol kanatlardan biriydi.

Onun sol bekte oynadığını görmek çok şaşırtıcı. Eğer o bölgede Sneijder oynamaya devam ederse Real Madrid için büyük bir şans kapısı olabilir. Galatasaray ise hızlı hücumlarına ve ani ataklarına soluksuz devam etmesi durumunda geriye dönmekte zorlanan Real Madrid karşısında tur şansını arttırabilir. Sonuç olarak çok zevkli bir karşılaşma bekliyoruz.''

0 yorum:

Yorum Gönder