9 Şubat 2014 Pazar

Tarlaya Ektim Helikopter

Tarlaya Ektim Helikopter

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Nallıhan'a bağlı Çalıalan köyünde bir çiftçinin tarlasına zorunlu iniş yapan helikopter için üst üste yazı yazılan İngiliz şirketten yanıt alınamadığını açıkladı.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Nallıhan’a bağlı Çalıalan köyünde 20 dönümlük tarlanın ortasına 26 Mayıs 2012’de zorunlu iniş yapan ve yaklaşık 2 yıldır kaldırılmayan helikopteri TBMM gündemine taşıdı.

Yeniçeri, İçişleri Bakanı’na helikopterin sahibinin bulunması ve tarladan kaldırılması için neler yapıldığını öğrenmek istedi.

Bakan Ala ise TBMM’ye gönderdiği yazıda şunları kaydetti:

“İstanbul Havacılık Kulübü Başkanı ile 27 Mayıs 2012’de yapılan telefon görüşmesi sonucunda helikopterin en kısa zamanda bulunduğu yerden kaldırılacağı bilgisi alınmıştır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce 26 Haziran 2012 tarihli yazı ile helikopter enkazının bulunduğu yerden kaldırılması için Dietrich AB lojistics yetkilisi Benan Çalabul’a yetki verilmiştir. Benan Çalabul ile 4 Ekim 2013 günü yapılan görüşmede, konu ile ilgili ülkeler arası yazışmanın devam ettiği, yazmış oldukları yazıya İngiltere’den bugüne kadar herhangi bir cevabın gelmediği, tekrar yazı yazıldığı ve cevap beklediği bilgisi alınmıştır.”

Tarla sahibi Şaban Açıkgöz, yangın korkusuyla tarlasında tarım yapamazken Ala, “İngiltere’den bugüne kadar bir cevap gelmedi. Tekrar yazı yazıldı cevap bekleniyor” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder