15 Ocak 2014 Çarşamba

Windows 9 sandığımızdan daha yakın olabilir...

Microsoft'un işletim sistemleriyle ilgili ne derler bilirsiniz: "Bir iyi, bir kötü..." Hakikaten de, hayal kırıklığı yaratan Windows Vista'dan sonra yüzümüz Windows 7'yle gülmüşken, Windows 8 yine üzmüştü bizleri. Yenilik getireceğim derken sevdiğimiz, bağrımıza bastığımız Başlat menüsü gibi özellikleri budayınca çoğu kullanıcı da inat edip Windows 7'de kalmaya devam etmişti. Her ne kadar Microsoft Windows 8.1 ile kullanıcıların isteklerinden bazılarına cevap vermiş olsa da... Eh, yeni bir Windows'un vaktinin geldiğine herkes hem fikir sanırım.

Söylentilere bakılırsa Microsoft da bu şekilde düşünüyor. Microsoft'la yakın temasta olduğu bilinen WinSuperSite'ın iddialarına göre Microsoft Windows 9 ile ilgili ilk bilgileri Build 2014 Geliştirici Konferansı'nda paylaşmayı planlıyor. Dahasıysa, aslında Windows 9'un çıkış tarihi sandığımızdan da yakında: Nisan 2015. Yeni Windows'ta yeni nesil tasarım ve eskinin sevilen kısımlarını bir araya getirmeyi amaçladığı söylenen Microsoft, Metro 2.0 arayüzüyle yepyeni bir uygulama anlayışına da geçecekmiş bu söylentilere göre. Ve tabii ki, kullanıcıların en çok istediği şey olan Başlat tuşunun dönüşü de neredeyse kesin diyorlar.

Siz ne dersiniz, Microsoft "bir iyi, bir kötü" döngüsünü sağlam bir Windows 9 ortaya koyarak devam ettirebilecek mi? Kullanıyorsanız Windows 8'den memnun musunuz, yoksa Metro arayüzü ve Başlat menüsünün yokluğu canınızı sıkıyor mu?

0 yorum:

Yorum Gönder