12 Ocak 2014 Pazar

Windows 9 Geliyor

Microsoft, Windows 8 ve Windows 8.1 ile tabletler için başarılı bir işletim sistemi sunmak için uzun süredir çalışıyor. Windows 8 ile istediği sistemi kullanıcılarına ulaştıramayan ve bir çok sorun ortaya çıkması üzerine Windows 8.1 (Windows Blue olarak da biliniyor)’in çıkacağı açıklandı ve geçtiğimiz haftalarda deneme sürümü yayınlanmıştı.

Microsoft hakkında çıkan bir çok dedikodu Windows 8′in ömrünün kısa süreceğini ve Windows 8 hatalarının düzeltilmesi için yeni bir versiyon çıkarılacağıydı. Bu iddia üzerine çıkarılan Windows 8.1 in ardından çıkan dedikodular, Windows 9‘un çok uzak olmadığını gösteriyor.

             
       Windows 9'un Sürüme Giriş  Tarihi

Çıkan dedikodular olarak bahsettiğimiz Windows 9′un yayınlanma tarihi üzerine çeşitli iddialar öne sürülüyor. Bunun başında gelen iddia ise çıkış tarihi. TechRadar’ın yapmış olduğu habere göre Windows’un başındaki Tami Reller’ın sarfettiği ‘birçok satış sezonu’ sözleri Windows 8 için birkaç sürümünün yayınlanacağı üzerine yorumlanabilir. Windows 9′un çıkış dedikodoularına bakarsak Mart , Nisan veya Mayıs Aylarında Sürümlenebilir




Daha Ucuz, Daha Küçük, Daha Çok Uygulamalı

win9-concept2 Tablet sürümleri olarak öne sürülen Windows 8′i aslında  Microsoft’un yaptığı bir ön deneme olarak görebiliriz. Özellikle  bir çok sürüm ve yükseltme yapılacağı iddiaların öne  sürülmesi, Microsoft’un bunu kabul ettiği anlamına gelebilir.
 Peter Klein yaptığı bir açıklamada kullanıcıların ne istediğini  anladıklarını ve fiyat aralıkları ile performansa göre cihazlar  ortaya koyacaklarını öne sürmüştü. Buradan cihazın çeşitli         özellikler ile satılacağını ve fiyatın değişkenlik göstereceği iddiası öne sürülüyor . Şubat ayında Microsoft Career sayfasında verilen bir ilana göre Microsoft Windows ve Windows Phone için uygulamalar geliştirecek programcılar aradığını açıklamıştı. Bunu değerlendiren teknoloji uzmanları Windows’un yeni sürümünde daha farklı ve daha stabil uygulamaların bizlerle olacağını öne sürüyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder