1 Ocak 2014 Çarşamba

Nasıl Oldu Da Zaman Tüneline Alıştık?

facebook-timeline


Bir önceki makalemizde alışmak deyince aklımıza geldi: “Nasıl Oldu Da Zaman Tüneline Alıştık?”. Bu soruyu genel hatları ile inceleyeceğiz.
Facebook bir süre önce büyük bir yeniliği hayatımıza soktu. “Timeline” veya Türkçe’de verilen ismi ile “Zaman Tüneli” tasarımı ile büyük bir değişikliğe giden Facebook insanların profil tasarımlarını baştan sona değiştirdi. Ama Facebook’un bu yeni tasarımı eskisine göre o kadar farklıydı ki insanlar bu görünüşe alışamadılar. İnanılmaz bir şekilde büyük tepki topladı. Birçok insan zaman tüneli zorunlu olana dek geçmemekte ısrar etti ve geçenler ise zaman tünelini sevmedi ve bundan kurtulmak için yollar aradı. İnternetin birçok yerinde zaman tünelinden nasıl kurtulurum gibi sorular yayıldı durdu. Ama geri dönüş yoktu. Herkesin günü geldiğinde zaman tüneline geçişi tamamlandı.
Zaman tünelinin uygulanmaya başlamasının üzerine geçen aylarda artık herkesin bu yeni tasarıma alıştığını görüyoruz. İnsanların kurulu düzenlerini baştan değiştirmek isteyen Facebook’un yaptığı büyük bir cesaret işiydi fakat bunu öyle böyle tamamladı. İnternette bir şeyleri değiştirmek genellikle tepki toplayabiliyor çünkü alışılandan vazgeçmek zor oluyor. Benzer şekilde değişiklikleri Windows’un normal arayüzden Metro adı verilen yeni arayüze geçmesinde; Hotmail’den Outlook’a geçişte veya Windows Live Messenger’dan Skype’a geçişte görebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder