31 Ocak 2014 Cuma

Kampl Fenerbahçe'ye Mi Geliyor?

Nijeryalı stoper, Norwich City’ye gitmeyi kabul etti. Kontenjanda yer açıldı. Gözler, Kevin Kampl’a çevrildi.


Salzburg’un orta sahasındaki Sloven yıldızın menajeri, “Fenerbahçe ile görüşmeye hazırız ama önce yabancı sınırındaki sıkıntıyı çözmeliler” açıklaması yapmıştı.

Fenerbahçe geçtiğimiz sezondan beri Avusturya ekibi Salzburg’un yıldızı Kevin Kampl ile ilgileniyor. Ancak Kanarya’nın yabancı kontenjanı doluydu.

Sarı-Lacivertliler’de 6+0+4 kuralına takılan başta Yobo, Kadlec ve Holmen gibi oyuncular aldıkları ücretleri başka takımlarda alamayacakları için ayrılmaya sıcak bakmıyordu. Ancak dün bu konuyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

Fenerbahçe’nin emektar stoperi Njeryalı Yobo, “Oynamam ama takımda kalır paramı alırım” inadından vazgeçti. Önümüzdeki yaz Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda forma giyebilmek için form tutması gereken deneyimli futbolcu Türkiye’den ayrılmak üzere. Sarı-Lacivertli kulüp, Yobo’nun İngiliz ekibi Norwich City’e sezon sonuna kadar kirlandığını KAP’a bildirdi. Bilindiği gibi Galatasaray’ın İsveçli golcüsü Johan Elmander de aynı takımda kiralık olarak forma giyiyor.

Menajeri Türkiye’ye gelmişti ama...

Şimdi gözler daha önce takıma takviye yapmayacaklarını ve mevcut kadroyla mücadeleye devam edeceklerini açıklayan yönetim ile teknik direktör Ersun Yanal’a çevrildi. Çünkü hem Sarı-Lacivertliler’in eski hocası Aykut Kocaman hem de Ersun Yanal’ın, Salzburg’un Slovak yıldızını izlettiği ve istediği biliniyordu.

23 yaşındaki oyuncunun menajeri Michael Ruhnau bir süre önce Kampl konusunda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Ruhnau “Hem Kampl hem de kulübü Salzburg görüşmeye açık. Oyuncum da Sarı-Lacivertli kulübe sıcak bakıyor. Ancak Fenerbahçe’nin yabancı kontenjanını boşaltması gerekir” ifadelerini kullanmıştı. Fenerbahçe’nin şu anda tek eksiğinin lider özellikli bir oyuncu olduğu yorumları sıcakça yapılıyor. Bu nedenle Kanarya’nın yeni sezon için gündemde olan Kampl’ı bir sürpriz yaparak kadrosuna katabileceği ileri sürülüyor. Bu arada bir süre önce Ruhnau’nun tatil için Türkiye’ye gelmesi de kafaları karıştırmıştı. Ancak Ruhnau, İstanbul’da olmadığını Antalya’da tatil yaptığını açıklamıştı.


Şampiy10

0 yorum:

Yorum Gönder