19 Temmuz 2013 Cuma

Telefon Dünyası Nasıl Büyümeye Başladı

Şu an belkide çoğumuzun cebinde 1 veya 2 tane olan bu akıllı telefonlar pazara ne zaman nasıl liderlik etmeye başladı bu makalemizde bunu göreceğiz.Akıllı telefonlar ilk olarak Apple'ın hamlesiyle ortaya çıktı Apple'ın o zamanki en büyük rakibi Nokia idi.

O zamanlar Apple'ın Iphone 3 ile birlikte bir devrim yapmıştı fakat kamera tarafında Iphone'un kamera çok kötüydü.Nokia'nın çıkardığı N95'de ki kamera çok güzel fotoğraflar çekmeyi başarabiliyordu bunun yanı sıra bir flaşada sahipti ama Apple ürünlerinde flaş yoktu.

Daha sonraları Samsung'da atağa kalktı ilk akıllı telefonunu üretti ama telefonun tıpkı Iphone'da ki gibi flaş olmaması ve küçük ekranlı olması her iki firmayıda başarısızlığa uğrattı.Samsung bu telefonları sürdürdü ama çok daha sonra Galaxy Ailesine giriş yaptı

Galaxy Ailesi
İlk galaxy olarak galaxy s çıktı ve samsung bu telefonla büyük bir devrim yaptı telefonun diğer telefonlarda olduğu gibi gene flaşı yoktu samsung bu yüzden büyük tepki çekmişti.Daha sonra yapılacak güncelleme ile s plus çıktı ve flaş dahil edildi

Nokia Ve Apple'ın Durumu
Samsung çalışmalara devam ederken tabii ki Nokia ve Apple durmuyor Nokia çıkardığı yeni dokunmatik olan N97 ile birlikte bir kitleye hitap etmişti ama yaşanan dokunmatik sıkıntıları ve telefonun kalınlı Nokia'nın pazarda iyice düşüşüne sebeb oluyor.Apple çıkardığı yeni ürünler ve App Store ile büyük bir kitleye ulaştı ve pazarda 1. olmayı hak etti.

Samsung Ve Android
Aradan biraz süre geçti ve galaxy ailesinin yeni üyesi Galaxy S2 tanıtıldı bu telefon neredeyse eksiksizdi sadece ekran çözünürlüğü dışında.Android ile bir bütün olan telefon yeni güncelleştirmeler aldıkça iyice yazılımsal olarak gelişmeye başladı ve Samsung'un satışlarında tavan yapması sebeb oldu.Bu telefon haftalar içerisinde satış rekorları kırmayı başardı ve yılın en popüler telefonu oldu ve hala popülerliğini koruyor.

Apple'ın Düşüş Aşaması
Her çıkışın bir inişi vardır lafı devreye girdi ve Apple Samsung Galaxy S2 ile birlikte büyük bir darbe aldı bu darbenin yanı Apple ürünlerindeki bağlantı değişiklikleri (Başka cihaza dosya göndermeme sorununu) Apple'ın iyice düşüşüne sebeb oldu.
Nokia Hala Savaşıyor
Nokia git gide kan kaybediyordu artık değişiklik yapması gerekiyordu günümüz Windows Phone 8 sistemini ve güzel kasa tasarımını ve kamera performansını arkasına alarak hala savaşan Nokia,son zamanlarda satış rakamlarında yükseliş gözükmeye başladı.

Bu yazımızda birbirinden ünlü markaların akıllı telefon geçmişini ve şu anki durumunu aktarmış olduk bir daha ki yazımızda görüşmek üzere :)
telefonlar

0 yorum:

Yorum Gönder