İş görüşmeniz kötü geçti veya işten çıkarıldınız. Belki de size söz verilen bir mevkii işe sizden sonra başlayan birine verildi. Öfkelenmeden önce biraz nefes almaya çalışın.
Keşfedin
Öfkenizi içinize atmayın veya sinirinizi unutmak için kendinizi işe vermeye çalışmayın. Sinirle sonradan pişman olacağınız biç bir şey söylemeyin. Kendinizi ofisten dışarı atın, mümkünse sakinleşmek için birkaç kilometre yürüyün ve derin derin nefes alın. 30 yaşındaki Esra terfi etmediğini ve hayalindeki pozisyona başka bir iş arkadaşının getirildiğini öğrendiğinde patronlarına hiçbir şey söylemedi. Ofisin deniz manzaralı terasında dakikalarca ağlamayı tercih etti. Fakat yeni bir iş bulup istifasını verdiğinde, daha önce söyleyemediklerini patronlarına söyleyip rahatladı.
Yüzleşin
Yolunuza devam edebilmek için içinizdeki öfkeyi -doğru zamanda- dışarı vurun. Bir yoga sınıfına gitmek yerine squash oynayın. Böylelikle bu tip bir acının vücudunuza enjekte ettiği enerjiyi serbest bırakmış olursunuz.
Rahatlayın
Kariyerinizdeki önemli zamanları hatırlayıp, onlara odaklanın. Eski işyerinizden bir arkadaşınızla yemeğe çıkıp birlikte çalıştığınız zamanlardaki başarılarınızı size hatırlatmasını isteyin. O günlerde neler hissettiğinize odaklanmanız, üzerinizde pozitif bir etki yaratacaktır.
Telafi edin
Her zaman atacağınız bir sonraki adımı düşünün. Eğer iş görüşmeniz kötü gittiyse doğru iletişim kurmakla ilgili bir kursa yazılın. Yılmadan kendinizi sürekli olarak geliştirmeye çalışın. Eğer sizin yerinize başka biri terfi ettiyse zaman yönetimi hakkında fikir edinmeye bakın. Böylece aslında sizi her açıdan kötü etkileyen bir olayın olumlu yansımalarını yaşadığınızı fark edebilirsiniz.
Bakış açısı kazanın
Kendi kendinize şu soruyu sorun; “Bana uygun olan işi mi yapıyorum? Kariyerimde hayal ettiğim bir yerde miyim? Doğru şirkette, doğru insanlarla mı çalışıyorum?” Bunun ardından iş aramıyor olsanız bile CV’nizi yeniden yazın. Bunu yapmak size bir çalışan olarak değerinizi gösterip, kendinize olan güveninizi ve inancınızı tazeler.
2 Nisan 2013 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder