22 Nisan 2013 Pazartesi

Blog Reklamı Nasıl Alınır ? Bloglardan Nasıl Para Kazanılır ?

Blog reklamı nasıl alınır ? Bloglardan nasıl para kazanılır ?


Bloglardan internette nasıl para kazanılacağına dair , birsürü birçok makale bulabilirsiniz. Bloglardan para kazanmadaki ana etken insanların bir hobo , herhangi bir uğraşla vakti geçirmesi üzerine veya uzman olduğu bir konuda , belkide hayattan öğrendiklerini bloguna geçirerek , insanları bilgilendirerek bloglardan ek gelir elde etmektir. Sürekli başında olmayacağınız , sürekli güncellemeyeceğiniz ve çalışmalarını düzenli aralıklarla yapmayacağınız bir blogdan verim almak için herhangi bir konuda belirli bir yeteneğe ve popülerliğe sahip olmak gerekir.

Öncelikle bu SosyoSultan makalemizde en baştan söylemek gerekirse , bloglardan para kazanmak istiyorsanız bilmediğiniz konularda yazılar yazmak , insanlara bilmediğiniz şeyleri kendi anlatımınızla paylaşmak yerine mutlaka ve mutlaka sizinde yazmaktan , insanlara anlatmak hoşlandığınız yani keyif aldığınız türde bloglar açmalısınız. Bloglardaki reklam alımı mantığı ise genelde şu şekilde olur ;

Herhangi bir blog yeterince hit ve gelişim düzeyi gösterdiğinde , yani birtakım hizmetleri tam anlamıyla verip , arama motorlarında istediğiniz sıralara eriştiğinde , blogunuz hazır olduğunda istediğiniz gibi para kazanmaya başlayabilirsiniz. Bu işlerde reklam almaktan çok reklam yerleşiminin de kazancınızda büyük bir payı olacaktır ki belkide temanızı , arayüzünüzü bile bu reklam alanlarınıza göre ayarlamanızda fayda vardır. İnternette bir takım Google Adsense , Reklamstore , Adhood tarzında firmalar olup bu firmalar başka firmalardan aldığı reklamları size bir kod vererek , sizin sitenize eklemenizle otomatik geçirirler. Görüntüleme başına herhangi bir ücret verilmez , tıklama başına ücret verilir. Tabiki burada bilmeniz gereken eğer W+REZ’e yönelik bloglar açıyorsanız , hitin daha çok fakat Google Adsense’ye uygun bir blogun sizden daha fazla kazanabileceği mantığını kesilikle kavramalısınız. Bloglarda 1000 hiti olan blogcu günde 10 dolar kazanıyorken , sizin 10bin hitiniz olup günde 1 dolar bile kazanamayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder