15 Ekim 2012 Pazartesi

Öğrenciler için para biriktirmenin yolları 7 altın kural!

Para biriktirmek kadar keyifli iş yoktur heleki öğrenciyseniz biriktirdiğiniz paralarla büyük işler yapabilirsiniz.Gelin 7 altın kural ile para biriktirmeye başlayalım!

Kural 1)Kendinize bir kumbara yapın!Bu bir konserve kutusu,kavanoz vs. olabilir önemli olan bu kumbarayı kendinizin tasarlaması içinize sinen yapıştırmalarla kumbaranın dışını donatın!Sizin tasarladığınız kumbara para biriktirme alışkanlığını kazanmanıza büyük fayda sağlayacaktır.

Kural 2)Her gün evden çıkarken sahip olduğunuz paranın ufak bir kısmını kumbaranıza atın.Günde 10 lira ile evden çıkıyorsanız 1 lira kumbaraya atmak yeterli olacaktır.Paranızın %10'u kumbaraya!

Kural 3)Arkadaşlarınızla vakit geçirmek için dışarıya çıktığınızda lux cafelerde zaman geçirmek cebinizdeki paranın hızla tükenmesi demek orta halli yerleri tercih edin!

Kural 4)Elinize günlük harçlığınızın dışında para geçiyorsa(bayram harçlığı vs.) bu hedefinize ulaşmak için mükemmel bir fırsattır bu parayı kullanmadan kumbaraya atın!

Kural 5)Gereksiz harcamalardan kurtulun!Sigara ve alkol kullanıyorsanız kesinlikle bırakın.Bu sağlıklı bir hayatında başlangıcı olacaktır.Her gün sigaraya verdiğiniz parayı kumbaranıza atın.

 Kural 6)Ailenizi bu durumdan haberdar edin süphesizki ailenize yük olmadan bir şey satın alabilmek onların oldukça hoşuna gidecektir ve bu konuda size destek olacaklardır buda kumbaranıza artı olarak para sağlayacaktır! 

Kural 7)Döviz kurlarını takip edin biriken paranızı toplayın dolar, euro veya altına yatırın.İyi tahminler size para artışı olarak geri dönebilir.Tahminleriniz olumsuz sonuçlanırsa bir miktar kaybedebilirsiniz dikkatli olun!

Hedeflediğiniz şeyi satın aldığınızda kendinize yeni bir hedef belirleyin bu işin sürekliliğini kazanmanız gelecekte ki  hayatınızda da oldukça fayda sağlayacaktır.Ayrıca bu yöntemle ile ne kadar para biriktirdiğinizi yorum olarak bizim ile paylaşın.Bol kazançlar Dolsun Kumbaralar !

0 yorum:

Yorum Gönder